Alkuun     Taiteilijoiden esittelyt

Glitterbird-taideprojektit Suomessa                            

 

Pysyvä "Elämän kukka" – taidepuisto 0–3 -vuotiaille lapsille, avattiin elokuussa 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanna Karlsson-Sutisnan "Pyramidi ja vyötiäinen"                                                       Erkki Pitkäranta: Rosegardenin "Koivispuun vartija"

Kokonaisvaltainen taiteellinen elämys, jossa viihtyvät niin pienokaiset, vanhemmat kuin isovanhemmatkin. Puistossa taide tuodaan osaksi arkea,
lisäämään viihtyisyyttä ja sitä kautta juurruttamaan ihmiset ympäristöönsä. Aihemaailma kumpuaa myyttisestä syvyydestä ja sisältää, kuten sijoituspaikkakin, monikulttuurisuuden lähteen. Teosten toivotaan antavan yhteisiä lepopaikkoja aikuisille ja pienokaisille kuin myös inspiraation lähteen mielikuvitukselle, yhdessä leikkimiselle ja kokemiselle. Esillä on mm väriseinämää, eläinhahmoja ja lasten kasvoja. Materiaalina ovat mm. puuveistokset , kivet, pronssi ja kasvava paju.
 

Taidepuiston toteutuksesta vastaa kuva- ja tanssitaiteilija Sanna Karlsson-Sutisna, ja mukana ovat kuvataiteilija, Jan-Erik Andersson &
arkkitehti Erkki Pitkäranta sekä kuvataiteilija Johanna Häiväoja.
Pysyvä taidepuisto rakennetaan Helsingin Pikku Huopalahteen kesällä 2005
(avajaispäivä 23.8.05 klo 11). Tervetuloa!

Lisäkuvia taidepuistosta

Lisätietoa taidepuistosta

Taidepuiston sponsorit:

                                      luonnonmukaisen puunsuojauksen puolesta

 

 

Tähtitaivastemppeli 12.03. - 18.03.2005 Malmitalossa ja Stoassa

”Maailman meriä purjehtii veneellään Mies, joka sydämessään kantaa maan ja meren viisautta. Tuulen laulu kuljettaa häntä rannalta toiselle, ja minne ikinä hän meneekin, Aurinko tanssii hänen vierellään ja Tähdet loistavat kirkkaina yötaivaalla.”

Tähtitaivastemppeli -esitys muodostuu installaatiosta ja siihen liittyvästä eri taiteenlajeja yhdistävästä teatteriesityksestä. Tavoitteena on tarjota 0 – 3 - vuotiaille lapsille ja heidän seurassaan oleville aikuisille rauhallinen ja esteettinen taideympäristö yhdessä olemiseen ja teatteriesityksen kokemiseen. Mottona on: katsele, kuuntele, kosketa, haista ja kenties myös maista!

Sanattoman teatteriesityksen juuret ovat Kalevalassa. Kokonaisuus muodostuu maalauksista, veistoksesta, videosta sekä kolmesta salaperäisestä munasta, joiden sisälle katsoja pääsee kurkistamaan. Teoskokonaisuus pohjautuu Sanna Karlsson-Sutisnan ideaan, jonka on sovittanut näyttämölle Päivi Aura. Teos on osa, nyt toista kertaa pääkaupunkiseudulla järjestettävää Hurraa! -lastenteatterifestivaalia.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Päivi Aura
Koreografia:
Päivi Aura, Sanna Karlsson-Sutisna
Musiikki ja äänisuunnittelu:
Antti Ikonen
Valot: Keijo Vainio
Lavastus: Vesa Holsti
Puvustus: Päivi Aura, Sanna Karlsson-Sutisna ja balilaiset tanssiasut
Maalaukset ja lintu: Sanna Karlsson-Sutisna

Esiintyjät: Vesa-Petteri Asikainen, Sanna Karlsson-Sutisna

Video: Sanna Karlsson-Sutisna, Jaakko Luukanen (tekninen toteutus)
"Memory eggs”:
Keanne van de Kreeke

 

                      Valokuva: Keanne van de Kreeke                                                                                          Valokuva:Sampsa Hallikainen